Fikk 1,5 millioner i yrkesskadeerstatning

Konghaug fikk 1,5 millioner i yrkeserstatning etter at han fikk varig hørselskade på jobben. Plagene har vært så ille at 58 år gamle Ove Helge Kongshaug ikke har kunnet jobbe på åtte år.

Kongshaug er meget fornøyd over at hans advokat og HLF hjalp han til erstatningen.

Tinnitusen har vært en stor plage, og Kongshaug har gjort mye for at den ikke skal ta over livet hans.  Familien har vært til stor støtte for 58-åringen og han legger til at kona er meget grei og forståelsesfull.

Advokat Eirik Teigstad, en av norges mest profilerte erstatningsadvokater, har selv hørselskade i form av tinnitus og hyperakusis. Han sier at det gjelder å melde dette så snart det lar seg gjøre, både til nav og forsikringen til jobben:

«Og ellers bare prøve å leve livet sitt og prøve å ignorere det så godt det lar seg gjøre, å fokusere på det negative er veldig selvforsterkende. Jeg gikk fortsatt på jussen da jeg fikk alvorlig tinnitus, og jeg klarte meg fint etterpå selv om folk rundt meg trodde karrieren min nå var over. Det er bare bullshit heldigvis, det er tapermentalitet. Ignorer det! Men jeg må alltid sovne til en dokumenter eller en lydbok, men er ikke det absolutt til å leve med!?»

Han hadde jobbet i Forsvaret i mange år, og både på Kongeskipet Norge og motortorpedobåt MTB

IPå sistnevnte jobb var det svært høyt støynivå, og sktying med kanoner.

– Jeg vet ikke akkurat når jeg fikk støyskaden, men det må ha vært i løpet av de tre årene jeg jobbet på torpedobåten. Jeg gjennomgikk hørselstest da jeg begynte i Forsvaret, og da var hørselen helt normal, forteller Kongshaug til .

Hørselsproblemene førte til at Han jobbet på kystvakten en periode, men dimmetterte til slutt.

Han ville finne ut hva som var galt og lot seg teste av en audiograf.

Audiografen måtte ha videre hjelp fra en lege, som konstanterte at mannen hadde hørselsskade og rett på høreapparat.

Ove nektet først å bruke apparaten, men først for tolvår siden tok han det i bruk og har vært veldig fornøyd. Han forøstke å bytte karriere, men øresuset ble stadig høyere og mer plagsomt. Til slutt ble han sykemeldt, hadde en periode med avklaringspenger før han ble 100 prsent uføretrygdet for to år siden.